muka surat lain !

0

10 TIPS menolak cinta rakan karib ^^

1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat.
2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya.
3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri2 kekasih yang sejati.
4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya.
5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri2 pasangan yang diidamkan olehnya.
6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul.
7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia.
8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu.
9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang.
10. Bertegas dengan penderian kamu sekiranya kamu betul2 tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya “KAU MASIH SAHABATKU”
0

TIPS lupakan Si Dia . aww

Terima Hakikat
Pertama sekali and perlu menerima hakikat si-Dia anda bukan lagi milik anda. Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan bahawa pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan.
Melarikan diri
Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah ? Memang melariakan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan anda. Cuba anda pergi ke satu tempat yang agar jauh dari tempat anda dan rehatkan minda anda. Tapi jangan la buat kerja gila dengan pergi ke tempat anda date dengan si-Dia anda.
Luahkan perasaan anda
Emmm luahkan perasaan anda kepada sahabat karib anda. Mungkin dia tidak banyak membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan anda akan dapat menghilangkan tekanan anda.
Anda pula dengar luahan mereka
Apabila anda mendengar luahan rakan anda sekurang-kurangnya anda tahu bahawa anda bukan seorang sahaja menerima nasib yang teruk .
Ingat dekat orang lain
Masih tak dapat lupakan si Dia? Urghhh susah nie. Macam nie la kalau masih teringatkan si Dia kenapa anda tak cuba ingat dekat orang lain… Ahli keluarga ke, artis ke, idola ke, tapi kalau boleh jangan cuba untuk teringatkan kawan sejantina anda… Bahaya tu karang jadi lain lak.
Buang jer hadiah tu
Bunga ke… Jam ke… Penanda buku ke… Novel ke… Anda buang sahaja hadiah tu… Mungkin ia seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik. Atau anda pulangkan kembali hadiah itu kepada si Dia. Walaubagaimanapun jangan jual hadiah itu kerana anda seperti menghina pemberian si Dia. Dan satu lagi kalau si-Dia bagi anda hadiah seperti rantai emas berjumlah RM5000 saya rasa takyah laa buang hadiah tu.
Berdoa & Bertawakal
Ini adalah solution yang terbaik dan potion bagi segala-galanya. Berdoa lah kepada-Nya agar diberi kekuatkan jiwa dalam menghadapi dugaan dalam kehidupan dan diberikan pasangan yang serasi.
2

VOTE for my friends blog and mine :))

hai all , hee . first things , i want to say ! "*macam marah je . i want u VOTE for my buddy's blogger and mine also . bukan apa,saja nak tahu . korang jangan segan2 pulak nak vote .silakan vote kwn2 saya punya yea * saya punya ? vote la jugak  . haha :))  kalau i kalah,takpa,i tak marah . i akan cuba
buad blog ni lagy chantekk ! oke ? but,if i win,i want say,thank you to all my follower . mainly my top follower yea ? hehe . eh,apa tunggu lagi tu ? vote aje lah ! kalau nak vote byk2 pun takpe . its okay
aku sebenarnya tak tahu ape nak post ni,tu sebab aku nonsense ni ! hee
0

VOTE for my friends blog and mine :))

hai all , hee . first things , i want to say ! "*macam marah je . i want u VOTE for my buddy's blogger and mine also . bukan apa,saja nak tahu . korang jangan segan2 pulak nak vote .silakan vote kwn2 saya punya yea * saya punya ? vote la jugak  . haha :))  kalau i kalah,takpa,i tak marah . i akan cuba
buad blog ni lagy chantekk ! oke ? but,if i win,i want say,thank you to all my follower
0

wa ! lawak kampus BARU keluar lagy !

wow ! aku terkezut beb ! *sambil sawan . aku pergy 7e , then tnmpak la satu komik yang bersinar2 kan mata aku,hadoii . . :)) tak len bukan,mesty r komik LAWAK KAMPUS CONNECTION !  duit aku da la kering weyh,cukup2 makan,but,minat punye pasal,aku belyy arh . HAHA . aku puas haty la komik kaly ni,klaka jugak ! hehe . ppicture above adlah koleksi lawak kampus aku yaw ! haha, . tengs
0

adek , adek !

woohoo , gila gila ! dah bertahun kod aku tak update blog ini ! HAHA . cm biase,hary ni,nothing special about my life , i just nak share about my adekk angkat , aku ni bukan ape . busan meyh . but,aku hepy gak ngn adek angkat aku ni, haha . name dye farah syasya ,kitorang da lame kawan , da anggap adek bradek da 
hee .. but,kitorang takleh more than that sebab dia da ade bf,and aku da ade princess aku , aku janjy
akan setia kat princess aku , and aku akan tunggu dia ! HAHA . daa ,tengs adekk ku . gaga :))
abang syg adek cm adek abang yea !
Back to Top